Tel: 0346-805 86 - Vi tar beställningar endast via telefon.

Historia!

På Hjortvägen 2 har det bakats sedan 1976. Då började Falkenberg växa söderut, och området Hjortsberg, där det tidigare bara varit åkermark började begyggas. Ett centrum kom till, bestående av Ica butik, Bensinmack, Möbelaffär och Konditori.

Det var Hasse och Inga Schöld som nyligen hade sålt sitt Bageri i Älvsered och såg möjligheten att etablera sig vid havet. Man byggde då ett kombinerat hus med både bostad, Bageri och butik. Rörelsen fick en bra start och man etablerade även en filial på Storgatan i centrum.

Efter ca 10 år såldes rörelsen till Hans Falkehag som var anställd i bageriet. Hans drev rörelsen i ca 10 år. Under dessa år avvecklade man butiken på Storgatan och satsade istället på en butik/servering i Heberg, en mil söder om Falkenberg. Hebergsbutiken utarrenderades 1995.

Efter att ha slitit hårt och med ålderns rätt valde man att lägga ut rörelsen till salu hösten -95. Då nappade den unge konditorn Peter Halldén ( då Svensson) på erbjudandet att överta Schölds Konditori. En uppfräschning av såväl sortiment som lokaler gjordes. För att ytterligare markera ägandeskiftet ändrades namnet till Peters Konditori.

Åren har rullat på i en hiskelig fart, och från att varit 4 i personalstyrkan är vi idag 11 stycken. Christin Halldén, Peters fru kom in i företaget 1997 och ansvarar för butiksdelen. Våra Bagare och Konditorer har alla gedigen utbildning med gesällbrev, vi är även två stycken med mästarbrev i Konditoryrket.

Vår strävan har alltid varit att hålla en hög kvalitet på såväl produkter, miljö och service, det hänger i sedan 1976 då det började spridas en doft av nybakat över Hjortsberg

peter
Back to Top
MENU